Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смехът лекува, самоиронията спасява от депресии – продължение

Мислено разделете чувството си за хумор на два дяла – вътрешно (към самия себе си) и външно (към заобикалящия ви свят)

 

смях

Вътрешното е способността да се смеем на собствените си постъпки, а външното – умението да се шегуваме и да привличаме към тях хората. И двата компонента са еднакво важни, затова ги възприемайте като неразривно свързани. Успешна технология за развитието им е да създавате позитивна нагласа към себе си и към околните. Представете си, че сте петгодишно дете, което възприема света в ярки краски и умее да се радва без причина. Попитайте приятелите си дали са забелязали у вас смешни черти или навици, не се страхувайте да чуете истината, но я използвайте в своя полза. Когато изпаднете в неловка ситуация, спомнете си нещо смешно и се усмихнете на себе си – смехът винаги заглажда острите ръбове.

Използвайте самоирония

Тя е най-лесният начин да се измъкнете от всеки проблем. Четете хумористични разкази, анекдоти и крилати мисли и се възползвайте от тях, когато е необходимо. Не забравяйте, че ерудираният човек е най-грамотен в шегите си. Обаче е нужно да прокарате ясна граница между самоириния и самоунищожение. Първото е умението с хумор да възприемаш неприятностите и собствените си грешки, като съхраниш достойнството си. Вторият случай не е нищо различно освен развитие на комплекс за малоценност и самобичуване, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *