Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Науката изненада с интересни открития за човешката длан

Макар че хиромантията не се смята за официална наука, дланта ни все пак дава известна информация за нас

 

ръка

Наскоро експерти от японската корпорация „Фуджицу“ разработили технология за идентификация на човека по рисунъка на кръвоносните му съдове, разположени на дланта. Учените установили, че ако се сканират разклоненията им с помощта на специално инфрачервено устройство, полученият орнамент може да се преобразува в уникален 2048-битов код. Ако се правят последващи сканирания, ще се получи същият код, а вероятността от грешка е 1:100 000.

Особеното на подобна технология е в това, че скенерът не трябва да съхранява в паметта непосредствена биометрична информация за човека, а само самите кодове. Използването на различни техники за шифроване позволява не само да се икономиса компютърна памет, но и препятства измамите – те са практически невъзможни.

Специалисти от „Фуджицу“ смятат, че новата методика може да се използва за авторизация на потребителите на компютърни устройства, безналични плащания на покупки и др. Тоест практически дланта ще замени банковата ни карта или електронния пропуск. Според един от създателите на новата разработка -Такаши Синдзаки, компанията планира да пусне технологията на пазара през 2015 година, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *