Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕТО ЗАЩО не всичко от източната медицина е полезно

Далекоизточната медицина преживява бум, но далеч не всичко, което предлага Китай е полезно за здравето на всеки

 

китайска медицина

В аптеките, в магазините за диетични стоки и супермаркетите -навсякъде се сблъскваме с различни полезни продукти от Поднебесната империя: зелен чай, джинджифил или жен-шен. Специалистът по традиционна китайска медицина Уен Ши Хун смята, че често китайските храни не се прилагат правилно.

Пример за това е джинджифилът, който се ползва с голямо търсене, тъй като „милиони китайци не могат да грешат“. Често го препоръчват във вид на чай за „вътрешно сгряване“, както и против студени ръце и крака.

„Правилно, джинджифилът затопля. Според принципите, приети в традиционната китайска медицина, 0% от китайците се отнасят към „студения“ тип, затова джинджифилът е подходящ за тях. Но основната маса от австрийците например принадлежат към „горещия“ тип -обяснява Уен. – Това е като да налееш масло в огъня!“.

Според китайския специалист австрийците са „горещи“ заради храненето си: „Огнените подправки – например чушките чили, кърито, босилекът, и начините на кулинарна обработка на продуктите, които се пържат и пекат, създават естествен огън“. В този случай джинджифилът е подходящ само за външна употреба, сварен на водна баня, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *