ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бабини рецепти против бръчки

Ще отречете ли, че думите “здраве” и “красота” звучат почти като синоними? Красотата е сериозен залог за успех в професията, в личния живот. Всеки влага свой смисъл в това разбиране, но е ясно, че успешният човек е с поддържана кожа, красиви и блестящи коси, здрави нокти и приятен тен, с бели “порцеланови” зъби.

face2Всекидневните грижи за външността трябва да бъдат все пак в разумни граници и да се основават на достатъчно знания и опит.

Не бива да се приема, че всеки образец на модерната козметика е полезен за нас. Нещата са индивидуални – а възможните алергични реакции не са рядко срещано явление. Дори най-качествените кремове или лосиони могат да ви причинят тежки обриви – просто защото вашето тяло не ги приема, описват от emedea.ru.

Спазвайте елементарните правила: не използвайте едновременно два вида крем за лице. Преди да пробвате нов продукт, нанесете малко от него в лакътната сгъвка – ако реагирате със зачервяване или обрив, не го използвайте. Рецептите за разкрасяване са много и рано или късно ще откриете вашите. Някои от тях са били актуални още по времето, когато собствените ни баби са започвали да се заседяват пред огледалото.

* Нарязваме един лимон, заливаме го с чаша водка и го оставяме на хладно място за 10-12 дни. После прецеждаме, добавяме 100 грама сметана и един пресен суров жълтък от кокоше яйце. Сместа се разбива хубаво и всеки ден обтриваме лицето си с тампонче, натопено в нея. Съхраняваме в хладилник.

* Краставиците, които са започнали да узряват и не са вкусни за ядене, могат да се използват в борбата ни с бръчките. Изцеждаме сока от 1-2 и го използваме като лосион. В този сок има много калций, желязо и витамини от В-групата.

* В миналото момите от заможни семейства натривали лицето си на местата, където се появяват първите бръчки, с настойка от магданоз. Тя се прави така: връзка магданоз се накъсва на едро и се залива с чаша кипнала вода. Оставя се да кисне на водна баня половин час, прецеждаме и използваме.

* Срещу бръчките помага сок от нар с добавена сметана. Сместа се използва като маска, държи се на лицето 10-15 минути и се отмива с хладка вода.

* Кожата на лицето се опъва добре, ако изтърпим половинчасова маска от домат и морков.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *