Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Очите са безценни – да се погрижим за тяхното здраве!

Прекарваме часове пред екрана на компютъра, на волана на колата или в четене. Зрението ни непрекъснато трябва да бъде на оптимално ниво, но знаем ли кое помага и кое вреди на очите?

  1. Работата пред екран влошава зрението

Невярно

Няма причини работата с компютър да влияе зле на зрение­то. Друг е въпросът, че някои хора се уморя­ват лесно пред екрана. В такъв случай най- напред трябва очният лекар да прецени дали при тях има нужда от корекция на зрението чрез лещи или очила, защото именно рабо­тата с компютър често разкрива такава потребност. Сухотата и паренете на очите означава, че е необ­ходимо по-често да се мига и да се правят редовни почивки от екрана. Задължител­но проверете дали е спазена правилната дистанция до екрана и в какво състояние е осветлението на работ­ното място.

  1. Можем да четем или работим в лошо осветено помещение

Невярно

Очите имат нужда от достатъчно светлина, иначе пола­гат прекалено големи усилия при четене. Де­тето, което работи в лошо осветена стая, може да има по-слаби резултати в училище, защото при него умо­рата настъпва по-бързо и то по-лесно допус­ка грешки и пропуски в подготовката си.

  1. Лещите не трябва да се носят непрекъснато

Невярно

Носенето на лещи не означава, че очите „се разглезват“ и престават да работят, напротив, Щом очният лекар е преценил, че трябва носите лещи, значи те са необходими за подобряване на зрението, но също така ви спестяват главоболие, умора и зрителни смущения.

  1. Здравословното хранене запазва очите в добра форма

Вярно

Някои проблеми със зрението са свързани с липсата на достатъчно витамини в храната. Вита мин А е много важен за очите, а Омега-3 -мазнините и каротеноидите предпазват от макулна дегенерация на ретината – заболяване, което се появява на зряла възраст.

  1. С възрастта зрението отслабва

Вярно

Съществуват различни етапи в ос­таряването на зрение­то. Първият настъпва към 45-годишна въз­раст, когато се появя­ва далекогледството. Определен брой офталмологични пато­логии са характерни за зрелите години от живота на човека.

  1. Не е необходимо да се коригира началното далекогледство

Невярно

Коригирането в самото начало на далекогледството не води до ускоряване на проблема, както много хора смятат. Носенето на очила просто облекчава очите и предпазва от зрителна умора.

От какво най-много страдат очите?

  • Късогледството се характеризира с лошо зрение надалече и нормално наблизо.
  • Астигматизмът е аномалия във формата на ретината, която води до недостатъчно прецизно зрение.
  • Далекогледството възниква с възрастта, зрението е замъглено при гледане отблизо, спо­собността на очите за адаптиране намалява.

 

За всички тези очни проблеми има реално и лесно решение, което е съвсем лесно –

ТРЕНИРОВЪЧНИ ОЧИЛА ДР. ВИЖЪН

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *