Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесен начин да се откажем от мазното и сладкото

Ако съкратим калориите в дневното меню за сметка на мазните и сладките храни, със сигурност скоро ще видим себе си със стройна талия.

преяжданеЕдинствената трудност в случая си я бива: не ни се иска да се откажем тъкмо от мазното и сладкото, отбелязват от medikforum.ru.

Много храни от тази група създават истинска хранителна зависимост: човек буквално залепва за тях и резултатът са наднормените килограми. Американското списание Journal of Consumer Research все пак твърди, че не е невъзможно да се поеме контрол върху нещата и в този случай!

Изданието публикува статия, в която се коментира ефектът на личната психомотивировка в борбата с преяждането с вредни, висококалорийни продукти. Такава установка работи, ако е формулирана правилно. Така например жените, които при вида на лакомството си казват – “Това не го ям” – се сдържат от съблазън в 80% от случаите. Другите, които се колебаят и мънкат нещо от рода “Това не мога да го ям”, в крайна сметка се предават на лакомията; сдържат се само 10%.

Водещият психолог на изследването Ванеса Патрик разшифрова нещата така: фразата “не мога” означава забрана от рода на онези, които всеки е чувал в детството си. Такава забрана ти се ще веднага да я нарушиш! Другата фраза – “не го правя”, включва собствена позиция, воля и решимост да изпълниш своя команда. Ако към мазното и сладкото се подходи по този начин, успехът наистина е гарантиран в 80% от случаите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *