Начало / Болести и лечение / Зъби и устна кухина / Какво представляват циркониевите коронки?


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Какво представляват циркониевите коронки?

Пломбите и зъбните протези, направени от метални сплави или металокерамичните материали започнаха да отстъпват място на чистокерамичните протези, изработвани от цирконий.

Този вид материал, който дава възможност зъбите да изглеждат красиви и здравословни се използва вече много често.
Здравето на зъбите оказват влияние не само върху личната хигиена,но и върху социалния живот на човека. Циркониевият порцелан, който ни дава висока степен естествен изглед на зъбните конструкции, прави впечатление като биологичен и естетичен материал. Любопитни факти за циркониевия порцелан ни разказва специалиста по протетична дентална медицина и изпълнителен директор на “Да Винчи Клиник” – Д-р Рада Георгиева.

Какво представляват циркониевите коронки ?

С всеки изминат ден естетиката играе все по голямо значение в денталната практика. С развитието на технологиите на преден план изпъкват нови системи. Например в рамките на обличането на зъбите с коронки, използването на порцелана с метална основа започна да отстъпва място на така наречения циркониев порцелан. Циркониевият порцелан е химично съединение съдържащо редкия елемент цирконии. Химическата му формула е ZrO2. Той е с висока устойчивост и има приложение в промишлеността, медицината и космическите технологии. Клиничните изпитания и изследването на материалите доказаха, че използването на циркониев оксид гарантира безопасно, дълготрайно и стабилно зъбно възстановяване и до днес не са установени каквито и да са отрицателни влияния или алергии причинени от циркония и вече  17 години този материал се използва успешно от денталната индустрия.

Каква е разликата между металокерамиката и съдържащия цирконий порцелан?

При обикновения порцелан за да бъде увеличена здравината , под порцелановата инкрустация се използват метални скелети. Тези метални конструкции причиняват някои усложнения, както от естетическа така и от гледна точка на здравето на венците и общото състояние на тялото. Най важна причина за неестетическия изглед на класическите металокерамични конструкции е възпрепятстването на проникването на светлина през металния скелет под порцелановата облицовка. Именно поради това зъбите с такива конструкции не изглеждат естествено и си личи че са изкуствени. Освен това в резултат на контакта на металните йони с тъканите се стига до посивяване на венците и възникването на алергични реакции. А при циркониевият порцелан по порцелановата инкрустация вместо метален скелет се използва бяла сплав от цирконий.

 

За повече информация по темата посетете сайта на клиника ”Да Винчи Клиник”

 

http://www.davinciclinic-bg.com

 

 

При необходимост от консултация, Вашите въпроси може да задавате на специалиста по протетична дентална медицина и изпълнителен директор на “Да Винчи Клиник” – Д-р Рада Георгиева на:

office@davinciclinic-bg.com

 

 

 

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


4 коментара

  1. Това е най-трагичната клиника в цяла София! Буквално от 11 коронки след 3 часа ми паднаха три с една висяща на ръба да падне. Рада Георгиева (вече не я наричам доктор) е толкова некомпетентна, че когато разказах с подробности неини колеги премеждията си с нея, хората не можаха да сдържат смеха си. Даже ме посъветваха да я осъдя, а попринцип стоматолозите се държат един друг. Накрая се оказа, че ми е изпилила единия зъб повече и сега нямам контакт на петите си зъби, защото е “умна”. Но всичко се връща в този живот!

    • Анелия Кондова

      Как може толкова ограничвно същество да си отваря устата, за въпроси които не разбира… Не се лекуват така пациенти. Имам няколко пациента, които лекувам ОТ НЕЯ!

  2. НАЙ-НЕКАДЪРНАТА ЖЕНА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ тръгнала да говори за коронки след като не знае елементарни неща за зъболечението и не се знае дали има диплома, като се има предвид как се излага постоянно за елементарни процедури…

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*