БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Какво представляват циркониевите коронки?

Пломбите и зъбните протези, направени от метални сплави или металокерамичните материали започнаха да отстъпват място на чистокерамичните протези, изработвани от цирконий.

Този вид материал, който дава възможност зъбите да изглеждат красиви и здравословни се използва вече много често.
Здравето на зъбите оказват влияние не само върху личната хигиена,но и върху социалния живот на човека. Циркониевият порцелан, който ни дава висока степен естествен изглед на зъбните конструкции, прави впечатление като биологичен и естетичен материал. Любопитни факти за циркониевия порцелан ни разказва специалиста по протетична дентална медицина и изпълнителен директор на „Да Винчи Клиник“ – Д-р Рада Георгиева.

Какво представляват циркониевите коронки ?

С всеки изминат ден естетиката играе все по голямо значение в денталната практика. С развитието на технологиите на преден план изпъкват нови системи. Например в рамките на обличането на зъбите с коронки, използването на порцелана с метална основа започна да отстъпва място на така наречения циркониев порцелан. Циркониевият порцелан е химично съединение съдържащо редкия елемент цирконии. Химическата му формула е ZrO2. Той е с висока устойчивост и има приложение в промишлеността, медицината и космическите технологии. Клиничните изпитания и изследването на материалите доказаха, че използването на циркониев оксид гарантира безопасно, дълготрайно и стабилно зъбно възстановяване и до днес не са установени каквито и да са отрицателни влияния или алергии причинени от циркония и вече  17 години този материал се използва успешно от денталната индустрия.

Каква е разликата между металокерамиката и съдържащия цирконий порцелан?

При обикновения порцелан за да бъде увеличена здравината , под порцелановата инкрустация се използват метални скелети. Тези метални конструкции причиняват някои усложнения, както от естетическа така и от гледна точка на здравето на венците и общото състояние на тялото. Най важна причина за неестетическия изглед на класическите металокерамични конструкции е възпрепятстването на проникването на светлина през металния скелет под порцелановата облицовка. Именно поради това зъбите с такива конструкции не изглеждат естествено и си личи че са изкуствени. Освен това в резултат на контакта на металните йони с тъканите се стига до посивяване на венците и възникването на алергични реакции. А при циркониевият порцелан по порцелановата инкрустация вместо метален скелет се използва бяла сплав от цирконий.

 

За повече информация по темата посетете сайта на клиника ”Да Винчи Клиник”

 

http://www.davinciclinic-bg.com

 

 

При необходимост от консултация, Вашите въпроси може да задавате на специалиста по протетична дентална медицина и изпълнителен директор на „Да Винчи Клиник“ – Д-р Рада Георгиева на:

office@davinciclinic-bg.com

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Какво представляват циркониевите коронки?

  1. Силвия каза:

    НАЙ-НЕКАДЪРНАТА ЖЕНА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ тръгнала да говори за коронки след като не знае елементарни неща за зъболечението и не се знае дали има диплома, като се има предвид как се излага постоянно за елементарни процедури…

  2. Инанч каза:

    Това е най-трагичната клиника в цяла София! Буквално от 11 коронки след 3 часа ми паднаха три с една висяща на ръба да падне. Рада Георгиева (вече не я наричам доктор) е толкова некомпетентна, че когато разказах с подробности неини колеги премеждията си с нея, хората не можаха да сдържат смеха си. Даже ме посъветваха да я осъдя, а попринцип стоматолозите се държат един друг. Накрая се оказа, че ми е изпилила единия зъб повече и сега нямам контакт на петите си зъби, защото е „умна“. Но всичко се връща в този живот!

    • Анелия Кондова каза:

      Как може толкова ограничвно същество да си отваря устата, за въпроси които не разбира… Не се лекуват така пациенти. Имам няколко пациента, които лекувам ОТ НЕЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *