ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 вредни навика, които провокират рак на гърдата

Най-добре е да се ходи редовно на профилактични прегледи

 

рак на гърдата

Само една чаша вино

Вече е известно на всички, че консумацията на алкохол увеличава риска от рак на гърдата. Специалистите препоръчват на жените да се ограничават до една чаша вино на ден или дори до половин чаша, ако в семейната история има жени, боледували от рак на гърдата. Изследвания показват, че повишената консумация на алкохол значително увеличава риска.

Витамин D предпазва

При много жени се забелязва значителен недостиг от витамин D, за който вече е доказано, че намалява риска от появата на рак на гърдата. Американското дружество на онколозите публикува информацията, че при пациентките, които нямат достатъчно витамин D, рискът от разсейки е с 94% по-висок, отколкото при заболелите жени, които имат достатъчно от витамина.

Препоръчителният дневен прием е 600 единици, но много лекари са на мнение, че са нужни поне 1000 единици на ден. Такова количество предполага прием на хранителни добавки. Поговорете с вашия лекар.

Недостигът на сън увеличава рисковете

Скорошни изследвания говорят за възможна връзка между недоспиването и повишения риск от рак на гърдата. При жените, които работят нощно време, той с 40% по-голям. Причината е в мелатонина – хормон, който контролира циклите на съня, но влияе и върху нивото на естрогена. Недостигът на сън, от друга страна, въздейства върху имунната система и позволява нарастването на раковите клетки.

Цигарите са опасни и за здравето, и за красотата на гърдите

Пушенето увеличава риска от появата на рак на млечната жлеза, особено при страстните пушачки, които консумират по едни пакет цигари на ден в продължение на много години – при тях рискът е повишен с 28%. В същото време химическите съставки на цигарите влияят негативно върху еластина – протеин, който придава на гърдите тяхната стегнатост. Изследване на клиниката по пластична хирургия в Кентъки, САЩ, стига до извода, че тютюнопушенето вреди на тъканите на гърдите толкова, колкото възрастта и броят на бременностите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *