Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко чесън е полезно да ядем?

Една или две скилидки? Суров или запечен? Ето отговорът на този важен въпрос:

Една или две скилидки суров или леко запечен чесън на ден са достатъчни, за да се проявят повечето от лечебните и профи­лактичните му ефекти. Трябва да се има предвид, че термичната обработка възпрепятства образуването на алицин и унищожава някои от другите ценни вещества.

За да сте сигурни, че алиинът в суровия чесън се е трансфор­мирал в алицин, трябва да счуквате, нарязвате или дъвчете скилидката. И един любопитен факт – според Националния инсти­тут за ракови заболявания в САЩ, ако след обелването остави­те чесъна настрана за 15 минути, ще позволите на ензимите в него да се задействат, което от своя страна ще съхрани лечебни­те свойства на растението, които иначе биха се изгубили при готвенето.

За някои хора твърде натрапчивата миризма и острият вкус на чесъна са проблем. Ако желаете да се отървете от чесновия дъх, сдъвчете няколко стръкчета магданоз. В случай че наисти­на не можете да понасяте специфичния вкус, вземайте храни­телна добавка под формата на желатинови капсули – те само преминават през стомаха, без да се разтварят в него. Препоръ­чителната дневна доза в този случай е 400-600 мг, но при про­студа или грип можете да я завишите четирикратно (на 4 прие­ма). Потърсете хранителна добавка, стандартизирана за съдър­жание на 4000 мкг алицин на капсула.

 

Внимание:Не се препо­ръчва употребата на терапевтични дози чесън в комбинация с антикоагуланта варфарин.

 

Чесънът намалява риска от рак наполовина!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *