Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чесънът намалява риска от рак наполовина!

Учени изследваха здравето на 6000 човека в рамките на период от 2003 до 2013 година и доказаха, че редовната употреба на чесън може да намали риска от рак наполовина.

chesanУпотребата на суров чесън в храненето два пъти седмично може да намали риска от злокачествени изменения в белодробната тъкан до 44% при непушачите и до 30% – при пушачите. Известно е, че пушенето е един от главните канцерогенни фактори, отбелязват от zdorovieinfo.ru. Редукция на раковата опасност е била констатирана дори у хора, които са изложени на въздействието на нагрети с пара масла – това също са канцерогенни фактори. “Чесновото” спасение дава нови надежди на науката, че ще открие по-ефективни начини за лечение на злокачествените заболявания.

Основният принос на антираковия ефект е на веществото алицин: това вещество се отделя, когато чесновите скилидки се стриват или счукват и парите влязат в съприкосновение с въздуха. Засега не е ясно дали обработената чеснова маса има същите лечебни свойства като изпарението. За учените е ясно, че това е една перспективна посока в лечението на рака на белите дробове.

Много хора намират чесновата миризма за неприятна и отбягват този доказано полезен продукт. Тайната на по-лесния му прием е в комбинацията от храни, към които се добавя. Например: нарежете на ситно домати и чушки. Прибавете накълцан лук, морска сол и сока на един лайм. Последният щрих са няколко скилидки счукан чесън.

Друг вариант са задушените или печени зеленчуци с чеснова подправка. 1-2 обелени скилидки чесън се пускат в блендера. Прибавя се чаша зехтин, 1/3 чаша ябълков оцет и горчица. Получава се проста, вкусна и полезна подправка за салати.
Чесънът трябва да се добавя към колкото може повече храни! Ако миризмата му ви притеснява – можете да се освободите от нея с помощта на стръкчета магданоз, които да сдъвчете. Или с няколко глътки пълномаслено прясно мляко – мазнината в него неутрализира ароматните вещества в чесъна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *