Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 ползи за здравето от годжи бери

Годжи бери е известно растение, дошло от Китай и Тибет, където вирее от много хиляди години преди Новата ера.

Плодовете на Lycium barbarum са познати още под името мерджан, лициум и вълче грозде. Напоследък предизвиква голям интерес заради неговите ценни качества и използването му в китайската медицина. Дори стана известно, че е от любимите храни на Мадона, Стинг, Мик Джагър и Кайли Миноуг.

1. Плодовете на годжи бери са склад на антиоксиданти

Те са заредени с тези добри стари антиоксиданти, които помагат на организма да се бори срещу вредните свободни радикали, предпазвайки  клетките от увреждане и унищожаване. Антиоксидантите имат особено голяма роля в  борбата с преждевременното стареене.

2. Те са богати на хранителни вещества

Съдържат 6 основни витамина, 11 основни елемента, 22 минерала, 18 аминокиселини, 8 полизахариди, 6 монозахариди плюс есенциални мастни киселини, каротеноиди и много други феноли с антиоксидантно действие.

3. В тях има много витамин А

Както казахме по-горе, плодовете годжи бери са богати на много хранителни вещества, но по-специално витамин А е от голямо значение. Наскоро има нови доказателства, че ретиноидите са много ефективни срещу стареенето.

4. Те са добри за мозъка

Годжи бери са известни стимуланти на функционирането на мозъка и имат превантивен ефект срещу дегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер. В тази насока се правят още изследвания.

5. Помагат при лечение на диабет и високо кръвно налягане

От векове хората употребяват тези чудни плодове за контрол на диабета и високото кръвно налягане. Включването на плодовете в диетата ви помага при лечението на тези заболявания.

6. Много са добри за сърцето и храносмилателната система

Наличието на толкова много хранителни вещества и здравословни мазнини правят това зрънце супер храна, която е много полезна за сърдечното здраве. Наличието в тях на диетични фибри ги прави идеални за храносмилателната система.

7. Страхотни са за мускулите

Чудеса за мускулите правят незаменимите аминокиселини, които подобряват силата и здравината им.

На българския пазар тези плодчета имат сравнително висока цена, но ако искате полезна и лековита храна, можете да ги опитате или да вземете хранителна добавка от тях.

 

 

„Фешън“ храните – наистина ли са чудодейни?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *