Как да се спасим от отпускарския махмурлук?

Ако след приятния отпуск ненавиждаме работата, дома си и дори отношенията с любимия човек, значи имаме класическите симптоми на отпускарски махмурлук.

Depression-Man1За много хора краят на ваканцията и връщането към нормален работен ритъм е нещо кошмарно. Разбира се – не са малко и онези, които считат този преход за нещо рутинно и неизбежно и не го драматизират.

Но ако връщането към познатата работа е мъчително, ако прибирането вечер вкъщи става нещо тягостно, ако любимият човек дразни дори с присъствието си? Понякога заразеният с отпускарски махмурлук решава, че е дошъл моментът да промени живота си, коментират от medikforum.ru. Точно с това се обяснява фактът, че през септември се разпадат най-много семейни двойки, хора напускат работата си или търсят нова квартира.

Психолозите отчитат, че следите на отпускарското пиянство карат хората да се замислят защо животът им е зациклил на една и съща работа и набират смелост за опит да променят нещата. Но колко от тях си дават сметка дали с тази промяна животът им ще стане по-добър?

Разбира се, какво решение ще вземе всеки човек е лична работа. Няма универсална рецепта за успех! Както и при истинското пиянство, след купона те боли глава и ти се иска някак си да прескочиш един ден, за да може нещата около теб пак да са подредени и сигурни. Ако наистина някой иска промяна, по-добре е да потърпи до пълното изтрезняване. Както сочи житейската практика – махмурлукът не е най-добрият съветник и безоблачните отпускарски решения често нямат нищо общо с реалността.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *