Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекуват деца с марихуана

Губернаторът на щата Ню Джърси – Крис Кристи, подписа законопроект, който легализира марихуаната като средство за лечение на деца.

marihuanaДокументът е подготвен в резултат на кампания, организирана от граждански структури в градчето Юниън. Инициатори станали Сити Брайън и Меган Уилсън, чиято двегодишна дъщеря страда от синдрома на Драве. Това е тежка форма на неизлечима епилепсия, при която методите на стандартните терапии не дават никакъв ефект, отбелязва medportal.ru.

В американските медии преди време се появи информация за успешна терапия на деца с маслен екстракт от медицинска марихуана. Този екстракт съдържа високи нива на психоактивния компонент тетрахидроканабинол и високи – на непсихоактивния компонент канабидиол, който има антиконвулсивно и успокояващо действие. Децата, за които става дума, живеят в Колорадо и Калифорния – там приложението на медицинската марихуана за лечение е легализирано.

Декретът на Кристи вече има силата на закон, който разрешава на лекарите да прилагат в лечението на деца медицинска марихуана във форма на таблетки, капсули, капки и сиропи. Това е допустимо единствено ако и родителите са съгласни с подобен медикамент.

Марихуаната е ненавиждана от много организации, които свързват съществуването й единствено с наркоманиите и търговията с дрога. Всъщност става дума за злоупотреба и паразитиране „на гърба“ на едно растение с лечебни качества. Въпросът, както и в други случаи, опира до начина на използването й.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *