ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на ангина с народни средства

Лечението на ангина с народни средства е насочено преди всичко към изчистването на микробите от лигавицата на гърлото. Народният опит сочи, че чудесна работа в такива случаи вършат отварите и настойките.

ангина-лечениеБолките в гърлото се облекчават чрез гаргара със солена вода, съветват от narodnue-sredstva.ru. В разтвора с морска сол може да се добави и щипка сода бикарбонат. Друг добър вариант за лечение са инхалациите с чесън – болестта си отива за два-три дни. Изчистват се скилидките от една глава чесън, счукват се, посипва се щипка сода и се заливат с гореща вода. Вдишвайте тези пари 1-2 пъти на ден и ще ускорите оздравяването си.

Няколко скилидки чесън, смачкани и заляти с вода, дават лечебна настойка, с която можете да промивате гърлото си. Народните практики предвиждат и общооздравителна терапия с чесън: ходилата преди лягане вечер се натриват със счукани скилидки чесън, обуват се плътни чорапи. На сутринта ще усетите как болестта си тръгва.

Ако гласът ви е пресипнал, направете си запарка от риган и пийте топлия чай през целия ден. В начален стадий ангината се поддава на лечение без медикаменти – може например да започнете с дъвчене на парче лимон заедно с кожата. Полезна е и гаргарата с вода, в която е изцеден лимонов сок. Преди лягане дъвчете парченце прополис.

Типичните симптоми на ангината са свързани с висока температура и треска. За да овладеете положението, пийте топъл чай с малини, лимон, боровинки; чай от лайка, отвара от жълт кантарион.

Лечението на ангината все пак трябва да приключи с кръвна картина, за да не се получат скрити усложнения. След оздравяването е необходима следваща програма за укрепване на организма и стабилизация на имунитета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *