Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако страдате от ларингит, трябва да мълчите повече!

Гърлото ви е възпалено и не можете да произнесете и звук. Имате ларингит – възпаление на ларинкса.

laringitЛаринксът е началото на дихателната тръба, където са разположени гласните връзки. Когато говорите, гласните струни разширяват и стесняват ларингалния отвор. При възпаление те са отекли и вибрират по различен начин, което прави гласа ви дрезгав. Сред причините за ларингита са вирусните инфекции, претоварването на гласа, тютюнопушенето, възпалението на синусите, както и различни алергии и контакт с дразнители като прах или дим.

Колкото и да ви се иска – не кашляйте – това допълнително ще увреди гласните връзки. Постарайте се да потиснете кашлицата, като отпивате вода на малки глътки – ежедневно изпивайте най-малко 8 чаши хладка или топла (но не гореща) вода. Топъл пилешки бульон също ще намали дискомфорта, а най-добър е чаят от лайка.

В народната медицина се използва сок от лук в комбинация с пчелен мед – на всеки 3 часа приемайте по 2 чаени лъжички сок от лук, след което 1 ч.л. мед. Ако нямате сокоизстисквачка, притиснете половин глава лук между две плоски чинии.

Правете 5-минутни инхалации с гореща вода от 2 до 4 пъти на ден. Покрийте главата си с кърпа, наведете се над съда и дишайте дълбоко. Внимавайте да не се изгорите. Парата ще овлажни лигавицата на гърлото и ще ускори оздравяването.

Дишайте през носа. Носните пътища са естествени овлажнители. Дишането през устата излага ларинкса на въздействието на сухия въздух.

При пътуване със самолет дъвчете дъвка или смучете бонбони – така се стимулира отделянето на слюнка. Въздухът в самолета е много сух и гласните връзки се възпаляват. Ако държите устата си затворена, ще предпазите лигавицата на ларинкса от изсушаване. Периодично слагайте влажна кърпа пред носа и устата си.

Откажете цигарите. Това е най-разпространената причина за сухота в гърлото. Избягвайте и задимени помещения.

 

Ароматерапията ще помогне да сте по-красиви и здрави!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *