Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ябълките пазят от хипертония!

Всеки знае, че ябълките съдържат много витамини и притежават куп полезни качества. Нови изследвания на американски учени доказват, че ябълките помагат и при проблеми с кръвното налягане.

dve-qbalkiСътрудници на университета в Охайо откриха, че ябълките в редовното меню смъкват нивото на лошия холестерин в кръвта. Хората, които обичат ябълки имат по-добри показатели на артериалното налягане, информират от medikforum.ru.

Американските учени смятат, че благотворният ефект на ябълките върху кръвоносната система се дължи на особени вещества в състава им. Дори когато хората на средна възраст изяждат само по една ябълка на ден, показателите на кръвното им налягане са в добри параметри. Главната заслуга за това е на химичните съединения полифеноли, които се съдържат в ябълките в големи количества.

Полифенолите се считат за мощни природни антиоксиданти. В изследването са взели участие 50 жени и мъже на възраст 40-60 години, част от които изяждали по една червена ябълка всекидневно. На втора група давали хранителни добавки с по 194 милиграма полифеноли дневно, а третата част от доброволците получавала плацебо-прахчета. След четири седмици се оказало, че в групите с ябълки и полифеноли има положителна динамика на холестерина в кръвта, а в последната група нямало никакви промени.

За  учените заключението по тази хипотеза е, че употребата на ябълки редуцира риска от повреда на кръвоносните съдове и сърдечни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *