Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не прекалявайте с горещите душове ако имате суха кожа

суха кожа

Прекарвайте по-малко време под душа:

  • Никога не прекарвайте повече от 15 минути във ваната или под душа. В противен случай рискувате да отмиете защитните мазнини на кожата. Използвайте топла, а не гореща вода.
  • Ако ползвате вана, винаги добавяйте във водата омекотява­ща пяна.
  • Използвайте сапуна пестеливо и само в областта под мишни­ците, слабините и ходилата. Останалата част от тялото изми­вайте само с вода.
  • Къпете се вечер. Така през нощта кожата ви ще може да въз­станови защитния слой мазнини.

Овлажнете и въздуха

  • През зимата поддържайте оптимална влажност в дома си. Поставете купа с вода в близост до отоплителния уред в спалня­та, а когато се къпете, не затваряйте плътно вратата на банята. Можете да си купите овлажнител за въздух. Нощем го включвай­те до леглото си.
  • Избягвайте престоя в помещения, отоплявани с камина или печка на дърва.

Хранителен режим подходящ при суха кожа

  • Пийте най-малко по 8 чаши вода на ден. Билковите чайове и соковете също се препоръчват. Ограничете консумацията на ал­кохол и напитки, съдържащи кофеин (като чай, кафе и кола) – те са диуретици и ще допринесат за задълбочаване на проблема.
  • Най-малко 2 пъти седмично консумирайте тлъста риба (скум­рия, херинга или сьомга). Съдържащите се в нея омега-3 маст­ни киселини са от ключово значение за състоянието на клетъч­ните мембрани. Други отлични хранителни източници на тези ценни мазнини са орехите и авокадото. Можете да приемате и масло от ленено семе (до 2 с. л. на ден). Добавяйте го към пло­дови сокове или салатени заливки.

 

Кога да потърсим лекарска помощ и съвети за лечение на суха кожа?

  • Ако кожата ви е прекалено суха, както и ако след дву­седмично самолечение състоянието й се влоши, тряб­ва да се консултирате с ле­кар. Потърсете медицинска помощ и ако се появи сър­бящ обрив или са налице признаци на инфекция (като зачервяване, оток или отделяне на секрет). В еди­нични случаи сухата кожа може да е симптом на заболяване като хипотиреоидизъм или захарен диабет.

 

 

Хумата е чудно творение на природата!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *