Физическата травма променя съзнанието

Учените все още не могат да дадат обяснение на мистичен случай с американец от Флорида, който след преживяна травма се събужда и заговаря на шведски и не помни нищо от миналото си

психическа травма

През февруари 61-годишният Майкъл Боутрайт е открит в безсъзнание в мотел в Южна Калифорния. Изпращат го в болница в Палм Спрингс. Когато се съвзема, мъжът нарича себе си Йохан Ек.

Представители на болницата съобщили, че Боутрайт пристига в града за тенис турнира, който се провежда в долината Коачела. Когато го откриват, с него има пътна чанта със спортен екип, раница с тенис ракети и четири документа, удостоверяващи личността му: паспорт, калифорнийска идентификационна карта, медицинска карта на ветеран и картонче за социалната осигуровка -всички на името на Майкъл Томас Боутрайт.

През март лекарите му поставят диагнозата „преминаваща глобална амнезия“ – състояние, предизвикано обикновено от физическа или емоционална травма, което може да продължи няколко месеца. Това е рядко психическо разстройство, при което човек губи паметта и може неочаквано да се усети съвършено различна личност.

Независимо от усилията на медицинския персонал и на социалните работници не са открити близките на Боутрайт. Той дори не помни как да борави с пари, как да използва обществения транспорт, как да се регистрира в хотел -тоест е абсолютно безпомощен, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *