Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти срещу акне

Може да изкупите всички препарати в аптеката и упорито да се занимавате с лечение на акне, но подобрение да няма. Първото условие да се преборите с грозните пъпки е да преосмислите менюто си!

akneНай-напред трябва да се откажете от всички мазни и пържени храни, съветват от narodnue-sredstva.ru. Мазната храна подхранва онези процеси в кожата, заради които вие не искате да се погледнете в огледалото. В менюто ви не бива да има също консерванти, пикантни храни, прекалени количества тестени изделия и сладкиши. Не си и помисляйте за алкохол! Алкохолът е един от доказаните врагове на женската красота.

Трябва да се храните с проста, естествена храна – колкото може повече зеленчуци и пресни плодове, хляб от грубо брашно, овесени ядки. Пийте много вода.

Борбата с неприятното акне винаги е продължителна, но народът има успешни рецепти – те обаче изискват упоритост и търпение. Рецептите на баба обикновено нямат негативни ефекти, ала и резултатите не идват бързо. Ето някои от тях:

* Настойки и отвари: добра работа вършат лайката и невенът. Те са добри за фито-маска, приготвена така: равни части от двете билки се заливат с малко гореща вода, похлупва се съдът и се оставя да кисне 10 минути. Получената кашичка се оставя да изстине и се нанася върху лицето. Оставя се 20 минути и се измива с топла вода. Фитонцидите от невена и лайката създават възпалителни огнища в раздразнените участъци на кожата.

* Компреси с лечебни треви – освен невена и лайката можем да използваме кора от дъб, брезови листа. Една супена лъжица от билката се залива с чаша гореща вода и се оставя да покисне 10 минути. Правим компрес от няколко слоя марля и го поставяме върху лицето за десетина минути.

* Смес от мед и канела също помага. Смесват се по една чаена лъжичка от двете съставки и с получената мазилка се покриват местата с пъпки и обриви. Намазаното се оставя за цяла нощ и на сутринта се измива с хладка вода. Повтаря се до получаване на положителен резултат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *