ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Джинджифилът защитава целия организъм

Джинджифил

Джинджифилът има заслужена слава на терапевтично средство против гадене и стомашно неразположение, но съществуват данни и за много други ползи от него.

 

Например при:

  • Предотвратяване и лечение на мигренозен пристъп. Датски учени док­ладват, че 1/3 ч. л. джинджифил в прясно състояние или на прах, взет при първия признак на мигрена, може да облекчи симптомите, потискайки действието на простагландините – съ­единения, участващи във възпалителния процес. За разлика от аспирина и подобни на него препарати джинджифилът неутра­лизира само типа простагландини, отговорни за възпалението, без да блокира другите, които укрепват стомашната лигавица,
  • Успокояване и лечение на артритната болка. Вече споменатите проста­гландини, предизвикващи болката при мигрена, водят до поду­ване на ставите при страдащите от ревматоиден артрит или остеопороза. Изследване върху 56 души разкрива, че джинджифи­лът облекчава симптомите при 55% от болните с остеопороза и при 74% от пациентите с ревматоиден артрит. Многократното налагане на компрес със стрит корен носи допълнително облек­чение.
  • Възпрепятстване на образуването и лечение на съсиреци. Лекарите чес­то препоръчват на пациентите си употреба на аспирин заради свойството му да разрежда кръвта, потискайки действието на тромбоцитите, които във висока концентрация образуват съси­реци и повишават риска от настъпване на инфаркт. Джинджифилът има сходно въздействие, но без да предизвиква стомаш­ното разстройство, характерно за аспирина (освен когато сто­махът не понася растението или дозата му е твърде висока).
  • Облекчаване на задуха при простуда. Лечебното растение може да блокира производството в организма на вещества, спо­собстващи за стесняването на бронхите, а също и да нормали­зира повишената температура. Джинджеролите в растението потискат кашлицата по естествен път.
  • Понижаване на нивото на холестерола.Лабораторни изслед­вания сочат, че джинджифилът възпрепятства натрупването на големи количества холестерол в организма.
  • Успокояване на менструалните болки. Химическите вещест­ва в растението притежават спазмолитично действие. Те потис­кат болезнените контракции на матката, отпускат и мускулату­рата на храносмилателната система.

 

Джинджифилът е мощно успокоително средство за стомаха

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *