Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Джинджифилът е мощно успокоително средство за стомаха

Djindjifil

Дали страдате от стомашно разстройство, имате треска, или сте се простудили, джинджифилът винаги ще ви се притече на по­мощ.

 

Може да се употребява като чай, на капсули или захаро­сан, да се добави към храната или просто да се сдъвче ядливата му част. При много лечебни растения терапевтичното действие се проявява само ако се вземат високи дози. Но джинджифилът не спада към тази група. Количеството, с което се подправя къри или пържено ястие, е съпоставимо с (ако не и превишава­що) количеството, съдържащо се в хранителните добавки.

 

  • Джинджифилът е сред най-мощните лечебни средства против морска болест и кинетоза, както и при банални стомашни раз­стройства. Всъщност някои изследвания са показали, че той действа като някои от лекарствата срещу гадене. При един ин­тересен експеримент изследователите пристегнали с колани към въртящи се столове доброволци и започнали да ги въртят. Участниците, вземали медикаменти срещу гадене, издържали 4 ½ минути. От друга страна – половината от изследваните, приемали джинджифил, изкарали 6 минути, а пристъпите на повдигане били по-леки, отколкото в групата, третирана с ле­карства.
  • Изглежда, че химическите съставки, отговорни за пикантния вкус на растението, особено джинджеролите и шогаолът, нама­ляват чревните контракции, неутрализират киселините и по­тискат центъра на повръщането в продълговатия мозък. Лека­рите често препоръчват джинджифил като превантивна мярка при гадене, защото не причинява сънливост – характерен стра­ничен ефект на аналогичните лекарства. Той се използва и за облекчаване на прилошаването в резултат на химиотерапия или след излизане от упойка.
  • Джинджифилът е много по-ефикасен за предпазване от гаде­не, отколкото като средство за овладяване на това състояние. Например при установено предразположение към кинетоза най-подходящото време за прием е преди качването в превозно­то средство. Препоръчителната доза е около 1/4 ч. л. джинджи­фил на прах, 1 г от растението на капсули или резенче пресен корен с дебелина 1 см, които се приемат най-малко 20 минути преди да потеглите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *