ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да облекчим артрозните болки със зеле (2)

Този народен метод за лечение на артрозни стави е още по-лесен, отколкото със зелев сок: използват се цели листа.

zeleЕто как се лекуват артрозни стави със зелеви листа! За целта е необходима една голяма зелка, пише artrozamnet.ru. Вечер преди сън се откъсва един здрав лист. Леко се намачква и от вътрешната страна обилно се намазва с мед. Поставя се върху болната става, отгоре се покрива с парче полиетиленово фолио и се завързва с вълнен плат. С топлия компрес се прекарва цяла нощ. На сутринта се маха и мястото се измива щателно с топла вода. Тази процедура се изпълнява всяка вечер в продължение на един месец.

Зелето не единственият хранителен продукт, който можем да приложим за облекчаване на болките. Помагат и девесиловите корени. От тях се приготвя настойка за разтриване на болните стави: 50 грама наситнен корен се залива в шишенце с половин водна чаша водка. Оставя се 12 денонощия на тъмно, след което може да се използва веднъж на ден докато се получи обезболяващ ефект.

За лечението на болни стави не е нужно да търсите екзотични билки през девет морета. Понякога вършат работа и най-обикновени продукти от трапезата ни, например – овесени ядки. 45- супени лъжици ядки се заливат с гореща вода и се оставят на бавен огън. Варим 7-8 минути, като за това време трябва да получим гъста каша. Охлаждаме я до температура, която кожата ни може да търпи. С тази каша намазваме парче памучен или вълнен плат и обвиваме болната става. Поставяме допълнителна превръзка, но без полиетиленово фолио! Лечението с овесена каша изисква необходимата доза да се приготвя прясна за всяка вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *