ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Компреси и отвари за здрава и лъскава коса

Ако косата ви е суха и тънка, а кожата – чувствителна, можете да подобрите нещата с компреси и отвари по рецепти от народната медицина.

maska-za-kosa-2Мазната кожа изисква съчетание от отвари и лосиони, пишат от nigella.ru. В случая е необходимо да се балансира продукцията на мастните жлези, която влияе върху топлообмена на косъмните фоликули.

Компрес от магданозен сок. Коренчета от магданоз се настъргват или накълцват и се изцежда съдържащият се в тях сок. Навлажнява се марля, която се поставя на главата и се покрива с парче стреч фолио. Отгоре се увива хавлиена кърпа и се прекарва така един час. За да има ефект, процедурата трябва да се прави сутрин и вечер в продължение на седмица.

Компрес от алое. Две големи листа от тригодишно алое се накълцват и изстискват. Напоява се със сока парче марля, което се поставя на главата и се притиска плътно. Добавят се прозрачно фолио, като се внимава да не попадне капка от сока в окото. След 30 минути снемате компреса и изплаквате с топла вода. Компресът се прави сутрин и вечер пет до 7 дни. Помага при косопад.

Хвойнова отвара за бърз растеж. 100 грама зелена маса от иглолистно дърво се залива с един литър гореща вода и се подгрява 20 минути на водна баня. След като изстине се прецежда и се използва в продължение на няколко дни. Неголямо количество от отварата се втрива в кожата на главата и се оставя преди изплакване да постои 15 минути.

Отвара от дъбова кора за мазна коса. Три супени лъжици дъбова кора /от билковата аптека/ се надробяват на ситно и се варят 15 минути в литър вода. Прецедената отвара се оставя да почине един ден, след което се използва за изплакване на измитата коса. Процедурата се повтаря 3-4 пъти и има добър балансиращ ефект върху кожата и косъма.

Лосион срещу косопад. Две супени лъжици липов цвят се запарват с половин литър гореща вода. Съдът се похлупва за 15 минути, след което запарката се прецежда. Смесва се с 60 милилитра евкалиптова настойка и сока на един лимон. Полученият лосион се използва за всекидневни фрикции на корените до получаване на благоприятен резултат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *