Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ходенето пеш пази от инсулт

Възрастните жени, които ходят пеш по три часа в седмицата, са във висока степен предпазени от инсулт. Това твърдят испански учени след проучвания за живота на сънародниците си от третата възраст.

old womanРазпределено по дни, това прави 25-30 минути дневно, уточняват от medlinks.ru. Възрастните хора, които не се движат или го правят рядко, се намират в рискова група по отношение на инсултите.

В проучването участвали 33 000 жени и мъже, които от 90-те години на миналия век попълвали специални анкетни карти. Доброволците били разделени на групи по пол и възраст. Проучването продължило 12 години и през това време 442 души от участниците получили инсулти. Учените потвърдили, че това са предимно хора с ниска физическа и двигателна активност. Възрастните жени, които правели разходки, били в риск с 43% по-малко от инертните си връстници.

Научният екип все пак прави уговорка, че за по-точни изводи организацията на групите трябва да бъде по-прецизна. Освен това е необходимо да се изследва режимът на разходките и да се прецени има ли значение дали хората се движат бавно или в по-забързан ход, дали ходят по равен път или преодоляват денивелация.

При всички положения изводът за значението на ходенето пеш е точен на този етап. Според статистиката само в САЩ от инсулт страдат 795 000 души. На всеки четири минути от инсулт умира по един американец.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *