Микроинсултът атакува неочаквано

Мозъчният удар (инсултът) представлява нарушение на мозъчното кръвообращение

инсулт

Една от причините, които могат да го предизвикат, е горещината. Високите температури създават аномалии в кръвното налягане (рязко повишаване или спадане), които могат да доведат до инсулт. Най-честата причина за това сериозно неврологично заболяване е тромбозата – запушване на артерия с кръвен съсирек (тромб), което препятства снабдяването на главния мозък с кръв. Често такъв съсирек възниква и при атеросклероза.

Инсултът застрашава и хора на 30-35 години. Най-уязвими са чувствителните и амбициозните. При мозъчния удар загиват огромен брой клетки на главния мозък. Онази част от организма, която трябва да се контролира и управлява от тях, не е в състояние да функционира. Това довежда до нарушаване на нормалния ритъм на живот.

Предвестник на сериозното заболяване е т. нар. микроинсулт. Неговите симптоми са:

• краткотрайно главозамайване;
• неясно и безпричинно чувство на обърканост;
• лека неповратливост на ръката, която води до промени в почерка;
• внезапни затруднения в говора;
• необясними личностни изменения – лесна раздразнителност, избухливост, рязка смяна на настроението, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *