Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От какво се получава болка в задните части?

Отбелязвайки интензивността или продължителността на болката в задните части, може да ви помогне да определите дали това е знак за по-сериозно състояние, което изисква по-сериозно лечение.

Причините могат да бъдат:

Ишиас. Ишиасът е болка, която се отразява на долната част на гърба, разпространява се надолу по задните части, краката и ходилата поради компресия или възпаление на големия седалищен нерв.

Пириформис синдром. Пириформис е малък мускул, който се намира в центъра на задните части. Този мускул е много активен по време на движения като ходене или тичане, което го прави лесен  за претоварване, а това причинява възпаление и болка в задните части и бедрото.

Възпаление на сакроилиачната става. Тази става свързва сакрума под таза и гръбначния стълб. Там се усеща общо болката и много често се получава при хора, които седят дълго време на едно място.

Анкилозиращ спондилит. Това възпалително състояние първоначално ще се отрази на сакроилиачната става или гръбначния стълб, макар че може да прогресира и до други стави в тялото. При това възпаление и болка обикновено се препоръчва терапия с противовъзпалителни лекарства.

Остеоартрит. Остеоартритът е причинен от „износване“ на ставите. Сакроилиачната става и бедрото са податливи на това състояние, което може да причини болка в задните части.

Възпаление на опашната кост – тя се намира в основата на гръбнака под ануса. Сухожилията, които позволяват на опашната кост да поддържа своята позиция могат да се обтегнат и това да доведе до болка в задните части.

Средства за защита при болки в задните части:

Почивка и сън. Ако седалищния нерв е раздразнен, продължаващото движение може да увеличи дискомфорта и да удължи времето за изцеление. Почивката и сънят  ще позволят на тялото ви да се справи по-добре.

Разтягането на мускулите в задните части, горната част на краката и долната част на гърба може да ви помогне да ги отпуснете и да облекчите напрежението върху ставите и нервите в тази област. Внимавайте да не предизвикате остра болка. Легнете по гръб и издърпайте колената внимателно към раменете си, свийте се колкото може повече и задръжте колкото може повече.

Поставяне на студен компрес или лед на опашната кост или долната част на гръбнака на 20-минутни интервали 2-3 пъти всеки ден може да намали подуването в тази област. Редуването на студени и топли компреси помага за намаляване на възпалението.

Движете се повече, а при седнало положение използвайте стол, в който спокойно седите с изправен гръб или си купете колан за кръста, който да го подкрепя и да облекчава болката.

 

 

Внимавайте да не натоварите кръста и гърба в спортната зала!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *