Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кравето мляко е по-добро от детските млечни смеси

Кравето мляко е по-добър, а и по-евтин вариант за хранене на бебетата. Това твърдят експерти на потребителската асоциация Which? от Великобритания.

milkВ продукцията на много известни марки има твърде много захар и недостатъчно калций – показателите на тези съставки в кравето мляко са по-добри, пише medikforum.ru. Производителите уверяват, че в техните смеси има всичко нужно за мъниците на възраст 1-3 години. Някои марки дори добавят желязо и мастни киселиви Омега-3 и 6, за да стимулират детското израстване.

Експертите на Which? признават, че в млечните смеси наистина има повече желязо и витамин D, но тези компоненти децата могат да си набавят от друга храна или детски хранителни добавки. Във всекидневната препоръчителна доза обаче калцият е по-малко от необходимия за тази възраст, докато с 300 милилитра краве мляко ефектът е налице.

В много от млечните смеси захарта е 7-9 грама на 100 милилитра, докато в пълномасленото краве мляко тя е 4.7 грама. Педиатрите препоръчват на мъниците от 6 месеца до 5 години да се дават добавки, съдържащи витамините А, С и D, но с въвеждането на краве мляко след едногодишна възраст това се оказва ненужно.
Във Великобритания 46% от родителите купуват разтворими или готови изкуствени млека, които им струват средно 593 паунда годишно. 300 милилитра краве мляко всеки ден прави само 62 паунда за година.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *