ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прасковите са най-ценни за жените!

Сезонът на прасковите е. Не го пропускайте! Диетолозите припомнят, че този великолепен плод е особено полезен за женския организъм. Защо?

persНа първо място – плодът съдържа каротин, което си личи по специфичния цвят. Това означава, че прасковите могат да съдействат за доброто ни зрение. Второ – прасковите са с високо съдържание на витамин С. Краят на лятото се вижда, а след него иде сезонът на настинките. Добре е да се подготвим, да мобилизираме имунната система и да натрупаме запас от този полезен компонент. Прасковите съдействат и за стабилизиране на артериалното налягане.

Специалната екстра на прасковите е магнезият. Много учени смятат, че магнезият е изключително важен за женския организъм. Той участва в синтеза на около 300 вещества, отговорни за химията на женското тяло. Така например магнезият, заедно с калция и витамин D, укрепва костната система. Магнезият балансира глюкозния обмен, в резултат на което настроението се подобрява и тонусът се стабилизира. Магнезият освен това смекчава болезнените спазми при цикъл, съдейства за общо успокояване на мускулатурата.

Много терапевти са убедени освен това, че магнезият е действен антидепресант. Менюто с праскови допринася за успокояване и снемане на напрежението и стабилизиране на съня.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *