Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разстройство ли е нарцисизмът?

Причините за нарцистично разстройство често се коренят в детството

нарцис Понякога в основата му е хладното поведение от страна на родителите. Така се отглеждат хора, които през целия си живот изпитват чувство на неудовлетвореност и страх от света и си изграждат един самовлюбен образ, за да убедят околните, че са си самодостатъчни и не се нуждаят от одобрението им. Това се отнася и за децата, чиито родители са починали, докато те са били малки. Обаче нарцистично разстройство може да възникне и у хора, с които в детството са се държали прекалено добре. Подобни индивиди вярват в своето превъзходство и величие, насадени им от заслепените от любов роднини. Доказателството е, че децата, смятани от родителите си за извънредно талантливи, набират най-много точки в тестовете за нарцистичност, пише списание „За жената“.

Полезно е за самочувствието и за здравето от време на време да не виждаме никой и нищо друго, освен себе си, но това не бива да преминава разумните граници.

Известна доза нарцисизъм е позволен при по-срамежливите хора, защото така ще успеят да погледнат на себе си като нещо значимо и няма да се затворят в собствената си черупка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *