Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 полезни съвета за здравословна скара

Заложете на рибата или пилешкото месо

skara mesoИзползването на скара или барбекю не е от най-полезните неща, но е факт, че много хора обожават да консумират храна, приготвена по този начин. Американски учени твърдят, че има начини да направим така, че скарата да е здравословна. Ето ви 4 полезни съвета:

1. Имайте предвид, че готвенето на високи температури често активира канцерогенни съединения. Добре е месото да се сложи във фолио – по този начин значително ще се намали досегът му с пушека. Така до минимум ще се снижат опасните канцерогенни съединения по храната.

2. Никога не припичайте месото! Овъглената храна е опасна за здравето, тъй като увеличава риска от рак на дебелото черво и стомаха.

3. Заложете на рибата! Вместо червено месо, по-добре си пригответе риба или пилешко.

4. Най-подходящата гарнитура безспорно са киселите краставички, тъй като защитават стомаха от опасните съединения. Към месото можете да добавите и подправки като мащерка, градински чай или риган.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *