Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо трябва да се яде повече грозде?

Освен потенциалните ползи от пиенето на една чаша вино на ден, прясното грозде или стафидите са пълни с антиоксиданти и хранителни вещества, които липсват доста често на трапезата ни.

Яденето на грозде намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и защитава клетките на кожата ни от ултравиолетовите лъчи. Едно проучване е установило, че яденето на грозде корелира със здравословните модели диети. След преглед на хранителния режим на 20 хиляди деца и възрастни, изследователите отбелязват, че тези, които консумират повече грозде имат повишен прием на витамини А, С, К и В-комплекс, както и на фибри, калций, калий. Тези съставки са особено важни, тъй като много хора не ги включват в ежедневното си хранене.

При друго проучване учените са установили, че гроздето може да помогне за намаляване на натрупването на мазнини и да предотврати сърдечно-съдови заболявания, поради наличието в него на антиоксиданти, наречени полифеноли.

Като цяло хората, които ядат грозде, предпочитат да консумират пълнозърнести храни, ядки и зеленчуци и при тях не се срещат много такива, които се хранят с „храни-боклуци”.

Гроздето е богат източник на микроелементи, минерали като мед, желязо и манган. Медът и манганът са съществени ко-фактори на антиоксидантните ензими, а желязото се концентрира повече в стафидите.

Гроздето се слави като слабителна храна, тъй като съдържа органична киселина, захар и целулоза. От него намалява и хроничния запек, тъй като тонизира чревните мускули и стомаха. Неразтворимите фибри от него остават непокътнати, докато се движат през храносмилателния тракт и така гроздето ви помага да имате редовен стомах.

Бялото грозде съдържа желязо и с това ще ви помогне срещу умората, която се получава вследствие липса на желязо. Тъмното грозде не доставя желязо в организма, даже може да го намали. Затова пийте концентриран сок от бяло грозде.

В заключение, гроздето играе ключова роля при превенцията на множество болести. Стафидите могат да помогнат за лечение на ацидоза, анемия, сексуална дисфункция и др.

 

 

Страхотна безвредна диета за три дни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *