Кои са храните, пълни с токсини?

макарониВсеки от нас има любима храна, с която трудно би се разделил, ако някой му наложи запор за консумирането й

За съжаление някои от най-вкусните неща доста често са и най-вредни за здравето ни. Храни, преливащи от токсични съставки, които ежедневно вкарваме доброволно в организма си.

Не твърдя, че трябва тотално да изхвърлите от кулинарния си списък по-долу изброените вкуснотии, или да се прехвърлите да дивеете в Сингапур, защото там се отнасят много сериозно към безопасността на храната, но имайте едно наум, когато посягате към лавиците в супермаркетите.

Макарони със сирене

Токсични съставки: оцветяващи агенти Цветът на „кашкавал“, в който греят макароните, всъщност няма нищо общо с млечния продукт. Колоритът на тази храна е сътворен от катран, който се използва и в производството на дзифт, намира място в пестицидите, с които убиваме инсекти. Тези оцветяващи агенти водят до алергии, до дефицит на внимание и хиперактивност.

Заложете на марките макарони, които не съдържат глутен.

Обезмаслен чипс

Токсична съставка: олестра, известна още като олеан Обезмасленият чипс беше отговорът на хранителната индустрия на прекалено мазния му братовчед, който непрекъснато товареше килограми върху нас. Но както се казва – всяко добро за зло. Причинява досадно разстройство и не ни предпазва от покачване на теглото. Ако все пак не може да си представите бирата без компанията на чипс, опитайте с такъв, който е приготвен в кокосово олио, а не в зеленчукови генномодифицирани масла.

Питките и арабските хлебчета

Токсична съставка: калиев бромат. Набухвателят калиев бромат ускорява процеса на хлебопроизводството и спестява пари на производителите, но причинява на ползвателите заболявания. Проблеми с бъбреците, нервната система и гастритен дискомфорт са ви в кърпа вързани. Може да импровизирате с дюнерите, заменяйки арабските хлебчета с пресни листа от марули.

Паста миксове

Токсична съставка: азодикарбонамид Този труднопроизносим химикал, който причинява астма, е забранен в Сингапур, Австралия, Обединеното кралство и в по-голямата част от европейските страни. Използва се от производителите на житни култури, които нямат търпение пшеницата да избледнее по естествен път. Добавяйки този химикал, те постигат желания вид и цвят на растенията, от които се произвеждат различните видове пасти.

Неорганично кисело мляко

Токсични съставки: хормоните на растежа rBGH и rBST Неорганичното мляко се добива от крави, на които се дават хормоните на растежа rBGH и rBST, за да се подсили производството на мляко. За съжаление те повишават нивото и на хормона IGF-1, който покачва нивото на инсулиновия хормон на растежа. Той от своя страна е виновен за появата на рак на гърдата, дебелото черво и простата, предупреждава ни списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кои са храните, пълни с токсини?

  1. Ицко каза:

    по добре да се изтеглят от пазара вредните храни,
    вместо да ми давате съвети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *