ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Киселините не се появяват само след преяждане

Всеки от нас след чудесно и вкусно предозиране с храна е изпитвал стомашен дискомфорт

киселини в стомахаТежестта в корема ни е бял кахър в сравнение с досадните киселини, които буквално изгарят вътрешностите. Киселините са обичаен симптом на гастро-езофагеална рефлуксна болест, но понякога всъщност са сигнали за нещо доста по-сериозно. Ето няколко здравословни състояния, които не е лошо да държите под контрол, ако киселините ви зачестят.

Сърдечни заболявания

Понякога киселините, които усещате, всъщност са болки в гърдите, причинени от липса на достатъчен кръвен поток към сърцето. Ако сте над 50-годишна възраст и имате често киселини, твърде е вероятно да страдате от ангина пекторис, известна още като гръдна жаба. Посетете кардиолог задължително, ако преди това не сте усещали този киселинен дискомфорт. Дори и да сте по-млади, имайте предвид, че киселините може да са сигнал за високо кръвно налягане и диабет.

Камъни в жлъчката

Въпреки че наличието на камъни в жлъчката невинаги е съпроводено от симптоми, понякога болка, позиционирана в горния десен ъгъл на стомаха, е сигнал за проблеми. Ако усетите тъпа, остра или присвиваща болка след хранене, която не отшумява, въпреки че сте взели медикаменти против киселини, има твърде голяма вероятност да имате камък, който блокира правилната дейност на жлъчката.

Хиатална херния

Това заболяване се появява, когато част от горната област на стомаха ни се промушва през диафрагмата и се намъква в гръдната кухина вместо в коремната, където всъщност й е мястото. Това избутва храната и стомашните киселини в хранопровода, причинявайки киселини. Други признаци на хиаталната херния са болка в гърдите, оригване и повдигане. Ако страдате от такава херния, старайте се да ядете по-малки порции, да избягвате алкохола и да не ядете поне два часа преди лягане.

Плеврит и костохондрит

Болката от възпалението на лигавицата на белите дробове и гръдната кухина, известно като плеврит, може да бъде объркана със стомашни киселини. Ако почувствате по-силна болка или по-обострени киселини след дълбоко поемане на въздух, твърде е вероятно всъщност да страдате от плеврит или от костохондрит (възпаление на гръдния хрущял и гръдната кост), научаваме полезната информация от списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *