Бременна през лятото – с какво трябва да внимавате?

Прекалено топлото време е неприятно за всички, дори и за хората в чудесно здраве

бременна през лятото

С какво трябва да внимават бременните жени? Кога и как да ходят на почивка? Специалистите съветват това да става от 4-та до 7-та седмица. Това са някои от най-често срещаните проблеми, които касаят бременните през лятото

Отоците/ Разширените вени

В края на бременността повечето жени се оплакват от отоци в областта на глезените. Горещото време само допълнително улеснява задълбочаването на този проблем. При разширените вени топлината също е подпомагащ фактор.

Повишената пигментация през 9-те месеца може да доведе до появата на грозни пигментни петна (хлоазма). Те често се срещат в областта на лицето, деколтето или зоните, най-много изложени на слънце. В много случаи Засегнат е коремът, там се появява линия негра (тъмна вертикална ивица). Освен че бременните трябва да ползват качествена слънцезащитна козметика, добре е да избягват слънчевите бани между 11 и 17 часа.

Ниското кръвно

Бременността по принцип предразполага към хипотония. Като добавим към това и жегите, ситуацията може да се влоши и да доведе до отпадналост, причерняване, а в тежките случаи и до припадъци. Едно от безопасните решения за бременните с подобни проблеми е хомеопатичният препарат вивотон. Дозата е 3 пъти дневно по 15-20 капки. Като първият прием е сутрин 10-15 минути преди ставане от леглото. Капките трябва да се задържат няколко минути в устата, преди да се глътнат. При бременни и кърмачки вивотон може да се приема, като необходимото количество се разрежда с вода, защото той съдържа алкохол. Така при разреждане в 50 мл вода, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *