Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо диетите в климакс са без резултат?

Климаксът принуждава женския организъм да натрупва мазнини – това е компенсаторен механизъм, който се задейства след загубата на естрогените. На практика е невъзможно да се победи този вид мастно натрупване!

revita8С настъпването на менопаузата 60% от жените започват да увеличават килограмите си, пише medikforum.ru. Жените натрупват по два и повече килограми в година и това допълнително тегло обикновено е фокусирано в областта на пояса – корем, ханш, задни части. Това се случва, защото функциите на яйчниците затихват. Колкото повече напредва процесът на хормонален дисбаланс, толкова повече мазнини се стреми да натрупа женското тяло.

Увеличените килограми са типична проява на менопаузалния синдром. Повечето жени, които усещат как увеличават килограмите си, започват да опитват различни диети. Но както вече е изяснено, диетите тук не могат да помогнат. Австралийски екип е наблюдавал в продължение на 6 години жени на възраст 48-56 години, описва medikforum.ru. По време на настъпващата менопауза жените трупали средно по два килограма годишно независимо от режима си на хранене.

Учените смятат, че подобен механизъм работи и при тези, които не променят режима си на хранене – и при онези, които започват да се придържат към диети.
Разбира се, това съвсем не означава липса на умереност в храненето!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *