Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защитете вашето зрение с тези съвети!

Не вземайте здравето на очите си за даденост. Пазете ги, като следвате нашите препоръки.

Подходящо хранене – защитата на очите започва с храната в чинията ви. Проучванията показват, че хранителни вещества като омега-3 мастни киселини, лутеин, цинк, витамини С и Е могат да помогнат за предпазване от проблеми със зрението, които идват с напредване във възрастта. Добре балансираната диета помага да поддържате здравословно тегло, което няма да ви докара заболявания, свързани със затлъстяването, като диабет тип 2. Той е една от основните причини за намалено зрение при възрастните. Яжте редовно тези храни, за да имате здрави очи:

–      Зелени листни зеленчуци – спанак, зеле

–      Мазни риби – сьомга, риба тон, скумрия

–      Яйца, ядки, фасул и други не месни протеинови източници

–      Портокали, грейпфурти и други цитрусови плодове или сокове.

Откажете цигарите. Ако сте опитали да го направите и не сте успели, продължавайте да опитвате. Проучванията показват, че колкото повече пъти се опитвате да се откажате от пушенето, толкова по-вероятно е да успеете.

Изберете очила, които блокират 99% до 100% от UVA и UVB лъчите. Те ще ви помогнат да защитите очите си от слънцето. Използвайте предпазни очила, когато извършвате рискови за очите дейности. Дори спортове като хокей, скуош и голф могат да доведат до нараняване на очите от непремерено хвърляне.

Загледани в екрана на компютъра може да не забележите как причинявате на очите си преумора, затруднено фокусиране, замъглено виждане и други подобни. Поставете компютъра така, че очите ви да са на едно ниво с горната част на монитора. Това ви позволява да гледате екрана от високо. Нагласете монитора така, че да няма отблясъци от прозорците и лампите. На всеки час почивайте 10 минути, като се разхождате или седите със затворени очи. Пробвайте очила със специални лазерни перфорации върху лещите си, които ограничават светлинния поток и подобряват зрението.

Всеки човек, дори и малките деца, трябва да преглеждат очите си редовно. Лекарят ще ви помогне да защитите зрението си, да се уверите, че виждате добре и да ви предпише лечение, ако е необходимо.

 

Грижа за очите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *