Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шум в ушите? Бързо при лекаря!

Хората често се измъчват от шум в ушите, но малко от тях бързат да отидат с такова оплакване при лекаря. Не е безопасно да се игнорира подобен синдром – шумът в ушите може да е признак на сериозно заболяване!

6umШумът в ушите е следствие от нарушен приток на кръв към слуховия нерв заради продължителен съдов спазъм. Когато съдовете се свият, кръвта започва да тече по тях под голямо налягане. Появява се резонанс, възприеман от ухото като като шум или буботене. Според специалистите подобно състояние може да е предизвикано от възпалителни процеси в слуховия апарат, от сърдечно заболяване, остеохондроза в областта на шията, диабет, склеротични уплътнения на кръвоносните съдове, проблеми с бъбреците.

С шума в ушите може да са свързани чести главоболия. Тогава е почти сигурно, че е налице и скрита патология на сърдечно-съдовата система: заболявания и порок на сърцето, аритмия, хипо- или хипертония. За да се избавите от шума в ушите, трябва да отстраните първопричината за него, съветват от medikforum.ru.

Изясняването на тази първопричина може да отнеме много време, защото освен физиологическия компонент на шума в ушите съществува и психически. Това неприятно усещане е знак за нарушено кръвообращение и може да бъде предупреждение за приближаващ инфаркт или инсулт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *