Сънотворните подкопават здравето

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Нарушенията на съня са един от бичовете на модерния живот. Като че ли става нормално да си лягаш по никое време, да се въртиш безсънно в кревата и накрая да глътнеш хапче, за да можеш поне малко да поспиш.

insomnia3Сънотворните са част от живота на много хора, коментират от medikforum.ru. Да си глътнеш хапчето е задължителен ритуал като всекидневния душ! Американски учени обаче смятат, че навикът да се заспива с приспивателно разстройва нормалната мозъчна дейност и провокира редица сериозни психически заболявания. Естествено – в такива случаи се налага последващо лечение.

Специалисти от Калифорнийския университет са убедени след множество наблюдения и тестове, че лекарствата срещу безсъние са грубо намесване в мозъчната дейност. Това не е преходно и безобидно – след време се достига до изменения в психиката. Установено е, че хората, които са на сънотворни, по-често се оплакват от главоболия, уморяват се лесно и са измъчвани от различни фобии. Независимо, че спят в продължение на часове, те чувстват постоянна умора. Поклонниците на приспивателните хапчета по-често от обичайното се разболяват от рак и Алцхаймер.

Как се обяснява всичко това? Предполага се, че сънотворните потискат работата на нервната система и причиняват зацикляне на процесите в мозъка. Масовите сънотворни имат действие, което продължава от 10 до 17 часа. Ако вечерта се взели хапче, то ще действа и на другия ден и може да предизвика сериозни драми. Например – ако човекът с хапчето седне зад волана.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *