Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сънотворните подкопават здравето

Нарушенията на съня са един от бичовете на модерния живот. Като че ли става нормално да си лягаш по никое време, да се въртиш безсънно в кревата и накрая да глътнеш хапче, за да можеш поне малко да поспиш.

insomnia3Сънотворните са част от живота на много хора, коментират от medikforum.ru. Да си глътнеш хапчето е задължителен ритуал като всекидневния душ! Американски учени обаче смятат, че навикът да се заспива с приспивателно разстройва нормалната мозъчна дейност и провокира редица сериозни психически заболявания. Естествено – в такива случаи се налага последващо лечение.

Специалисти от Калифорнийския университет са убедени след множество наблюдения и тестове, че лекарствата срещу безсъние са грубо намесване в мозъчната дейност. Това не е преходно и безобидно – след време се достига до изменения в психиката. Установено е, че хората, които са на сънотворни, по-често се оплакват от главоболия, уморяват се лесно и са измъчвани от различни фобии. Независимо, че спят в продължение на часове, те чувстват постоянна умора. Поклонниците на приспивателните хапчета по-често от обичайното се разболяват от рак и Алцхаймер.

Как се обяснява всичко това? Предполага се, че сънотворните потискат работата на нервната система и причиняват зацикляне на процесите в мозъка. Масовите сънотворни имат действие, което продължава от 10 до 17 часа. Ако вечерта се взели хапче, то ще действа и на другия ден и може да предизвика сериозни драми. Например – ако човекът с хапчето седне зад волана.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *