Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да поправите нанесените от антибиотиците вреди?

Антибиотиците са открити не за да навредят, а за да спасят човечеството

антибиотик

Фармацевтите откриват нови форми, тъй като микроорганизмите стават все по-устойчиви. И правило номер едно е да не се предписват нови сложни препарати, ако с инфекцията може да се справи просто лекарство. За съжаление то често се нарушава не само от лекарите, но и от пациентите, които се самолекуват с антибиотици – уж за по-сигурно. Всички знаем, че не могат да унищожават вируси, но много хора ги гълтат едва ли не профилактично срещу грип.

Поправете щетите

Има заболявания и ситуации, когато антибиотиците са жизнено необходими: при тежки травми, операции, остри инфекции, възпаления. След приема на тези лекарства често възникват нарушения в храносмилането, загуба на апетит, непоносимост към някои храни. Млечнокиселите бактерии са загинали, затова процесът на храносмилане се влошава. Много хора се измъчват от подут стомах и метеоризъм.

За да възвърнете нормалната дейност на стомаха след лечение с антибиотик, добре е няколко дни поред да консумирате кисело мляко и билкови чайове. Ето една проста, но ефикасна рецепта: смесете в еднолитров буркан 500 грама кисело мляко с две ситно нарязани скилидки чесън и същото количество лук. Добавете магданоз или копър (3-4 стръка), лайка и жълт кантарион (по 1 ч.л.) – пресни или сухи. Досипете гореща вода до ръба на буркана и запарете за 20 минути. След това прецедете и пийте по 1-2 чаши всеки ден (в зависимост от телесната маса). Добър вариант е на вечеря да се изяждат 1-2 скилидки чесън, но старателно счукани със зехтин, за да не дразнят стомаха. Чудесно действа и прополисът, разтворен във вода, който може да се дава дори на малки деца – от 6 месеца до една година – по 1-2 капки, от 1 до 3 години – по 3 капки, от 3 до 7 години – по 7 капки, на по-големи деца и тийнейджъри – 10 капки. Възрастните може да приемат по 20-30 капки по два пъти дневно преди хранене.

Чай за възстановяване на чревната флора: жълт кантарион (1 ч.л.), градински чай (половин чаена лъжица), вратига (0,3 ч.л.). Билките се заливат с 1 чаша кипяща вода и се запарват 3а 2 часа. Пийте през целия ден преди хранене на малки глътки.

Идеален лек срещу остатъчните отрицателни ефекти на антибиотиците е киселото мляко – най-добре био с кратък срок на годност, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *