Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Истината за антибиотиците – полезни, вредни или и двете?

Няма съвременен човек, който да не е наясно какво представляват антибиотиците – лекарствата, спасили от смърт милиони хора

вредни антибиотици

Преди да бъдат открити, се е умирало от леки инфекции или простудни заболявания. Напоследък обаче много хора, включително и лекари, възприемат антибиотиците като панацеята всички болести, защото те много бързо убиват инфекцията и значително съкращават срока за лечение. Привидно настъпва оздравяване, но се нанасят вреди на целия организъм.

Работата е там, че когато антибиотици се приемат често, дори в случаите, когато може да се мине и без тях, болестотборните бактерии започват бързо да мутират и да се приспособяват към новите условия. Някои от тях дори така се преобразуват, че започват да се хранят със същите тези антибиотици. Известно е, че в организма ни живеят и милиарди полезни бактерии – тези, които формират имунитета. А само имунитетът може да ни помогне да оцелеем в екстремни условия и да се справим с множество опасни заболявания. Повече от 70% от тези „добри“ микроорганизми се намират в червата ни. От тяхната жизненост зависят здравето и животът ни. Когато антибиотиците попаднат в организма, те убиват всички бактерии наред, а полезната флора загива дори по-бързо от болестотборните микроби. Работата на стомаха рязко се нарушава – например непропорционално нараства количеството на чревните дрожди и гъбичките излизат от стените на червата, попадат в кръвта, а оттам и в другите органи и системи. Клетките на имунната система започват да се борят с гъбичките, те се съпротивляват, в резултат на което се отделят вещества, които въздействат негативно на целия организъм. Появяват се алергии, които допълнително отслабват имунната система. Резултатът е набор от хронични заболявания, в това число и автоимунни, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *