Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получава сутрешното гадене при бременните?

Пристъпите на гадене са нещо обичайно по време на бременност.

 

Според ле­карите сутрешното гадене – което далеч невинаги се случва само сутрин – може да бъде свързано с пови­шени нива на естрогена, недостатъчен прием на вода или ниско ниво на кръвната захар (което е ха­рактерно за първите месе­ци на бременността). Стре­сът, пътуването, приемани­те витамини, както и някои храни и миризми, допълни­телно задълбочават проб­лема.

 

Да потърся ли лекар?

Независимо колко зле се чувствате, сутрешното га­дене и повръщане е причи­на за безпокойство само в случай че не успявате да за­държите никаква храна или течности и е налице рязка загуба на тегло. Обърнете се към лекар, ако оплаква­нията ви продължат и след 4-ия месец на бременност­та и не постигате никакво подобрение с домашни средства за лечение на гаденето. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако повръщате кръв или повърнатите ма­терии са с цвят на утайка от кафе, както и ако забеле­жите признаци на обезвод­няване.

 

Наистина ли гаденето е добър знак?

Мнозина вярват, че ако бременната жена страда от сутрешно гадене, рискът от аборт е минимален. И това е самата истина!

Този симптом говори за нисък риск от аборт, преждевременно раждане, ниско

тегло на новороденото и перинатална смъртност. Гаденето сутрин се свързва и с образуването на здрава плацента. За­това колкото и да ви е зле, мислете пози­тивно: това е знак, че бременността ви протича нормално.

 

ВНИМАНИЕ: Неприятни миризми!

Сутрешното гадене често се провокира от миризми, затова и жените с аносмия (загуба на обонянието) почти никога не стра­дат от него. Ако сте предразположени към стомашно неразпо­ложение, избягвайте задимени помещения и не стойте в бли­зост до източници на силни миризми. Понякога дори лошият дъх може да предизвика повръщане. Свръхчувствителността към определени миризми преминава след 12-ата седмица от бре­менността.

 

Бременност и хранене

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *