ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сутрешното гадене засяга голяма част от бременните жени

Сутрешното гадене засяга голяма част от бременните жени. То се случва най-често през първия триместър на бременността, при някои жени обаче се задържа през цялата бременност. Лечение обикновенно за това състояние не е необходимо. Има обаче някои средства, които може да го облекчат. Рядко се случва жени със сутрешно гадене да бъдат хоспитализирани и да бъдат лекувани.

Сутрешното гадене се характеризира с гадене сутрин и/или с гадене придружено с повръщане. Започва най-рано две седмици след зачеването. Трябва да се свържете с лекар ако:

  • Гаденето или повръщането е тежко.
  • Отделяте малко количество урина и то е тъмно на цвят.
  • Не можете да задържате течности.
  • Чувствате се замаяни или губите съзнание когато се изправите.
  • Имате сърцебиене.
  • Повърнете кръв.

Все още не е ясно какви са причините за появата на сутрешното гадене, но се смята, че за това са виновни хормоналните промени настъпващи през бременността. Рядко това състояние може да бъде причинено от проблеми със щитовидната жлеза или чернодробно заболяване. Сутрешното гадене може да засегне всяка една жена, но най-предразположени към него са тези жени, които страдат от морска болест, мигрена, не понасят определени миризми или вкусове.

Лечение за сутрешното гадене обикновенно не е необходимо, ако то обаче е много тежко лекарят ви може да ви предпише витамин В6 или хапчета против гадене. За да предотвратите тежкото гадене сутрин е необходимо да избирате внимателно храните, които ядете. Използвайте в диетата си храни с високо съдържание на въглехидрати и с ниско съдържание на мазнини, които да са лесни за възприемане от организма ви. Има и солени храни, които понякога са полезни, както и храни със съдържание на джинджифил.Трябва обаче да избягвате мазни и пикантни храни. Трябва също така още със ставането сутрина да сложите нещо в устата си най-добре препечена филиика хляб. Един празен стомах може да влоши гаденето. Яжте по-малко и по-често през денятова ще облекчи гаденето. Взимайте по-често витамини.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Сутрешното гадене засяга голяма част от бременните жени

  1. Pingback: Защо се получава сутрешното гадене при бременните?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *