Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вълшебната целина: вижте за какво помага!

Всички зелени подправки са важни за човешкото здраве, но целината е истинска вълшебница!

celery-juice-recipe(1)Полезните вещества в тази “трева” са идеално балансирани и се усвояват лесно – затова целината оказва активно очистващо, подмладяващо и общоукрепващо действие.

Растението изобилства от витамини: в едно стъбло от целина се съдържат 6-7% от дневните дози на витамините А и С. Съдържа още витамините В1, В2, К и РР, желязо, калий, магнезий и фосфор. Целината съдържа и органичен натрий, който може да замени обикновената сол – няма друг зеленчук с подобни способности! Растителната сол не се натрупва в ставите и не причинява негативните последици, които провокират обикновените солени продукти.

Редовната употреба на целината смъква артериалното налягане, укрепва сърдечния мускул и имунитета, обясняват от medikforum.ru. Този продукт е буквално задължителен за хората, които имат натоварен режим на живот и работа. Очиства кръвта от токсини и предпазва от образуването на тромби, тумори и язви.

Прясната целина допринася за сияйна кожа и здрава коса. Освен това неутрализира канцерогените от тютюневия дим. Продуктът е препоръчван от диетолозите като храна с отрицателна калоричност, тъй като съдържа висок процент целулоза и тласка организма към висок разход на енергия за асимилирането му. Салатата с много целина е добър начин да държиш апетита под контрол и да не се чувстваш лишен от енергия, както често се случва при програми за редукция на теглото.

 

целина семена
ЦЕЛИНА (Celery seed) – при болки в ставите и високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *