Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безопасни дози сол и захар през лятото

Има ли значение колко сол и захар приемаме на ден, ако външните температури са високи? Има ли летни норми за потреблението на “белите отрови”?

Assortment of sugarЕксперти от Научния център по здравето в Хюстън алармират, че употребата на голямо количество захар може да причини сърдечен пристъп и дори спиране на сърцето, информират от www.kp.ru. Това е в сила най-вече при високите летни температури, когато натоварването на сърдечно-съдовата система принципно е по-голямо.

Според друго проучване любителите на сладкото няколко пъти по-често развиват сърдечни заболявания сравнено с хората, които похапват сладко само от време на време. Цялата беля идва от една малка молекула на глюкозо-6-фосфата (G6P). Тези молекули се натрупват в организма и пречат на сърцето да изпомпва нормално кръвта. Така се намалява съкратителната способност на миокарда и сърцето тупти все по-мъчително. Ако пълният отказ от сладости не ви е по силите, то поне ограничете чувствително тяхната употреба, препоръчват американските лекари.

Вие можете да приемате медикаменти, да гълтате таблетки за отводняване и да облекчите състоянието си, коментират специалистите. Но по-добре е предварително да вземете мерки и да не допуснете сърцето ви да се разболее. Обуздайте лакомията и сърцето ви ще се отплати за жертвата!

Световната здравна организация многократно обявява здравословни нормативи и препоръчва отказ от големите количества сол и захар. Трудно ли е наистина да останем в границите на безопасното? За солта това е 3 до 5 грама в денонощие, а за захарта – не повече от 30 грама, т.е. три чаени лъжички.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *