Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Таблетка-чудо лъже мозъка, че не си гладен!

Екип на Имперския колеж в Лондон разработва лекарствена терапия, която по своя резултат ще бъде идентична с т.н. гастрошунтиране. Това ще позволява на хора със затлъстяване да смъкнат килограми, без да претърпяват тежки хирургически интервенции.

nedospali-deca-debeli-framarЛекарственият ефект се дължи на хормон, който въздейства върху определени мозъчни зони, обясняват от medikforum.ru. Таблетката-чудо потиска апетита и създава усещането, че стомахът е пълен. След като не чувстват глад, хората с наднормено тегло няма да търсят непрекъснато храна и редукцията на теглото им ще се случи без усилия. Резултатът от подобна лекарствена терапия прилича на гастрошунтирането. При него обаче се извършва коремна операция, която изолира трайно голяма част от обема на разширения от преяжданията стомах.

Новият медикамент вече е преминал през първия етап на клинични изпитания и са отчетени положителни резултати при пациенти със затлъстяване. Сега предстоят тестове в доста по-широк мащаб. Учените се надяват след няколко години да представят своята нова терапия, която е напълно безопасна и е добра алтернатива на скъпите и рисковани оперативни програми.

Човечеството има нужда от подобни методики, тъй като затлъстяването придобива характер на глобална епидемия. Поради наднормено тегло милиони хора развиват тежки заболявания и умират преждевременно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *