Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако страдате от бронхиална астма, избягвайте жълтия оцветител тартразин!

Заложете на специално меню, ако страдате от бронхиална астма

 

woman child bubbleЗнаете ли, че бронхиалната астма се повлиява от храните, които консумираме? Специалистите съветват страдащите от това заболяване да четат етикетите внимателно и да избягват жълтия оцветител тартразин. Много често астматиците реагират на въпросния жълт оцветител, който обикновено присъства в макароните и готовите пудинги.

Тартразин се добавя и в сладоледа, бонбоните, газираните напитки и соковете. Съветът ни към вас е внимателно да проучите опаковките на тези продукти.

Специалистите обясняват още, че месните, кокошите и рибните бульони също предизвикват по-изразена алергична реакция, отколкото вареното месо или рибата. Не е лоша идея да се откажете от супите и бульоните.

Освен всичко гореизброено, бронхиалната астма се обостря при наличието на спори на плесенни гъби. А те могат да се „залепят“ върху зеленчуците, плодовете, хляба, кашкавала и изварата. Поради тази причина яжте само пресни продукти. Можете да ги държите в хладилника не повече от едно денонощие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *