Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето колко е важна рибата в детското меню!

Употребата на риба помага на малките ученици да успяват с уроците и да имат добро поведение.

ribaТози на пръв поглед наивен и старомоден извод правят учени от Оксфорд, ангажирани с изследване на детското развитие във възрастта до 10 години. Те са на мнение, че мастните киселини омега-3 в кръвта имат директна връзка със способността за самоконтрол и добрата концентрация. Колкото по-често децата ядат риба, толкова повече радват родителите си и учителите, отбелязват от medikforum.ru.

Споменатото изследване съдържа препоръки за по-активно включване на рибни продукти в детското меню. Това е особено важно във възрастовия диапазон 7-9 години и то в случаите, когато децата имат проблеми с усвояването на знания и са с отклонения в поведението. Мнението на научния екип се основава върху наблюдения над 493 деца от произволно избрани държавни училища в графство Оксфорд. Всички те били с нормални способности като цяло, но зле овладявали грамотността.

Кръвният анализ показал, че съдържанието на омега-3 в пробите им е средно 2.46%, докато долният праг на нормалното при възрастните се счита 4%. Недостигът на омега-3 влияе негативно върху нагласите за четене и писане, а също влошава паметта. След като храненето на децата било променено и постъплението на мастни киселини чрез рибни продукти се подобрило, децата започнали да усвояват материала по-лесно. Променило се и поведението им – конфликтите между тях станали по-редки.

В хода на проучването станало ясно, че над 88% от децата ядат риба само веднъж седмично или по-рядко, а 9% не ядат риба изобщо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *