Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Избирам секцио. Какво рискувам?

Жените, на които се е наложило екстрено кесарево сечение, впоследствие имат различни проблеми – трудно забременяват, раждат мъртви деца.

sektioСекциото крие рискове, за които не си даваме сметка, коментират от medikforum.ru. Какви точно са те, описват изследователи от Ирланския национален университет в Корк. Групата им проследила историите на 800 000 жени от Дания, които били подлагани на секцио през последните 30 години. Тяхното здраве било сравнявано с жени от същите възрастови групи, но които са имали естествено раждане. Оказало се, че жените със секцио впоследствие с 12% по-често имат мъртвородени деца.

В случая не става дума за секцио по желание – а за наложителна, екстрена интервенция по медицински показания. Обикновено тя се налага след трудно протичаща бременност или процес, който заплашва живота на детето или майката. И при плановото секцио, независимо дали е желано или препоръчано от лекаря, рискът от оперативна намеса остава.Работата е там, че винаги има опасност да се наруши кръвоснабдяването на матката. Според ирланците жените трябва да са наясно с възможните негативни последици за следващото им майчинство.

Много млади жени днес избират плановото секцио с идеята, че така рискът и за детето, и за тях е по-малък. Също така често се налага екстрено цезарево сечение заради едно или друго отклонение от процеса по време на вече започнало естествено раждане. За отбелязване е, че във Великобритания половината раждания протичат чрез секцио. Виктория Бекъм например е избрала да роди и четирите си деца по този начин. Тъкмо затова вероятно изборът на Кейт Мидълтън да роди естествено наследника на британската корона впечатли толкова много англичаните!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *