Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хипнозата заменя анестезията?

Френски лекари направили първата в света операция на коремна аорта под хипноза, като напълно се отказали от упойката

хипнозаНа пръв поглед изглежда невероятно, но постиженията на съвременната наука все по-често ни карат да повярваме, че невъзможното все пак е възможно.

Когато лекарите от парижката болница „Свети Йосиф“ предложили на 82-годишен мъж да се оперира под хипноза, той решил, че се шегуват. Но първата реакция била по-скоро емоционална. Когато пациентът се успокоил, му обяснили, че хирургичната намеса му е необходима – въпрос на живот и смърт, докато наркозата му е противопоказана поради напредналата възраст.

„Уговаряха ме цяла седмица -спомня си Патрик Ковие. – Реших се, когато разбрах, че нямам друг изход и без операцията и лечение просто ще умра.“

Пациентът се осмелил да участва в експеримента и не сгрешил. Самата операция преминала отлично, а и възстановителният период бил съкратен и по-лек от обичайното. Според специалистите всеки от нас може да влиза в изменено състояние на съзнанието по няколко пъти на ден, но за кратко, затова не го забелязваме. А за хирургическа намеса е необходимо, разбира се, сериозно внушение, което може да измени функциите на индивидуалния контрол и самосъзнанието на човека, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *