ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Акустичен уред разшифрова детския плач

Учени от Brown University и Women & Infants Hospital в САЩ изобретиха акустичен анализатор на детския плач. Уредът показва здравословното състояние и възможни неврологични отклонения в развитието на мъника.

plACHАкустичният анализатор разшифрова плача и насочва към възможни здравословни проблеми, твърдят авторите според medportal.ru. Екипът, който публикува описание на устройството в Journal of Speech, Language and Hearing Research, е убеден, че детският плач е нещо много сложно. Той съдържа множество звукови характеристики, натоварени с важна информация за здравето на детето. Анализаторът има висока чувствителност и способност да изследва елементите на плача поотделно и “в комплект”.

Записаният детски плач се разделя на миниатюрни блокове и всеки блок се изследва по няколко параметъра. Събраната информация се обобщава и се прави цялостната характеристика на записаното. Обобщението се сравнява с 80 стандартни акустични модула, които са типични за определени здравословни отклонения. При съвпадение се повтарят част от процедурите за потвърждение на една или друга диагноза.

Разбира се, опонентите могат да припомнят, че майките също са в състояние да поставят диагноза по плача на детето си. Тук работи интуицията и очевидно за родителя не е трудно да разпознае звуците, които алармират за болест. Акустичният анализатор е обективен “четец”, който насочва към точно определен вид отклонения и улеснява диагностицирането на здравословния проблем с висока точност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *